Отброяването започва:

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ СЕГА!
Лекция с Д-р Акерман Europerio - Амстердам.
22 юни 2018, 08:30 a.m.
стая G102.

Очакваме с нетърпение да ви посрещнем на лекцията

тема: няма имплантология без пародонтология – #NIWOP

Д-р Карл-Лудвиг Акерман

  • Специалист по дентална хирургия
  • Лектор в Университета за дигитални технологии в медицината и стоматологията Люксембург
  • Гост лестор в Nippon Dental University, Ниигата
  • Член на управителния съвет на Германското дружество по имплантология (DGI)
Д-р Карл-Лудвиг Акерман
Д-р Антон Скулиан

  • Председател на Европейската федерация по пародонтология (EFP)
  • Професор и председател на отдела по порадонтология
  • Директор на отдела по дентална медицина в университета в Берн
Д-р Антон Скулиан
Беседа


За да се оцени въздействието на пародонталните заболявания върху успеха на имплантацията, е много важно да се разберат видовете пародонтални заболявания, както и подходящите терапевтични подходи към тях. Текущата орална грижа, контрола и управлението на биофилма, заедно с пародонталното лечение, не само гарантират здравето на пародонта, но също така подобряват успеха и дълголетието на имплантацията.

NIWOP

NIWOP
Предварителна обработка
Имплантация
Последващо посещение

Няма Имплантология без Пародонтология

Някои неща принадлежат едно на друго: както Ин се нуждае от Ян, така имплантологията се нуждае от пародонтология. На EuroPerio 2018, с “Няма Имплантология без Пародонтология”, накратко NIWOP, W&H ще представи систематизиран и доказан работен процес за здрава и стабилна тъканна ситуация около импланта.

Милиони хора по света са засегнати от пародонтални заболявания. Това хронично заболяване значително увеличава случаите на биологични усложнени при поставени импланти с риск от загуба на импланта (1). Периимплантитът и неговият начален стадий мукозит също се срещат при значителна част от пациентите (2). Причината често се открива в тапологично променения биофилм (дисбиоза) със специфичната му микрофлора (3, 4). При пациенти с нелекувани пародонтални заболявания има повишен риск от възникване на пери-имплантатно възпаление, включително от загуба на имплант (5). Въпреки това, дори при пациенти, които първоначално са били лекувани и не са включени в програма за напомняне за повторно посещение са изложени на повишен риск (6). Където е необходимо, пародонталната предварителна обработка и подходящата последваща грижа (поддържаща пародонтална терапия, последваща грижа за напомняне за посещение) е важна за тези пациенти, за да се създадат оптимални условия за успешно имплантиране и запазване на импланта.

С NIWOP за увеличаване на успеха при имплантиране
W&H не само предоставя всички продукт, необходими за лечение, но NIWOP осигурява цялостен холистичен наръчник, който ще помогне на пациентите да получат възможно най-доброто лечение. Предварително лечение, имплантиране, последваща грижа – базираният на доказателства системен работен процес NIWOP и свързаните с него W&H продукти като Implantmed, Piezomed, Tigon или широката гама от накрайници от най-висок клас, помагат за допринасянето на трайния успех на импланта. Презентациите и опитът на ключови лидери завършват NIWOP пакета.

1. Veitz-Keenan A , James R, Implant outcomes poorer in patients with history of periodontal disease, Evidence Based
Dentistry 18, 5 (2017)
2. Derks J, Schaller D, Hakansson J, Wennstrom JL, Tomasi C, Berglundh T. Effectiveness of Implant Therapy Analyzed in
a Swedish Population: Prevalence of Peri-implantitis. Journal of dental research 2016;95:43-49.
3. Lafaurie GI, Sabogal MA, Castillo DM, Rincon MV, Gomez LA, Lesmes YA, et al. Microbiome and Microbial Biofilm
Profiles of Peri-Implantitis: A Systematic Review. J Periodontol 2017;88:1066-1089.
4. Hajishengallis G. Immunomicrobial pathogenesis of periodontitis: keystones, pathobionts, and host response. Trends in immunology 2014;35:3-11.
5. Veitz-Keenan A, Keenan JR. Implant outcomes poorer in patients with history of periodontal disease. Evidence-based
dentistry 2017;18:5
6. Tan WC, Ong MM, Lang NP. Influence of maintenance care in periodontally susceptible and non-susceptible subjects
following implant therapy. Clin Oral Implants Res 2017;28:491-494

Предварителна обработка

Диагностика & установяване на стабилна пародонтална ситуация

Имплантация

Според анатамията & измерването на стабилността и състоянието на остеоинтеграцията

Последващо посещение

Периодична проверка и управление на биофилма, поддържаща перодонтална терапия

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ СЕГА
Регистрирайте се сега за лекцията на Д-р Акерман и получете най-актуалната информация за NIWOP преди събитието да е започнало.

Интересувам се от

СЛЕДВАЙТЕ НИ В INSTAGRAM

Новини

Предимствата на Implantmed по време на имплантологично лечение

Оралният хирург д-р Карл-Лудвиг Акерман има собствена практика във Филдщадт (Германия) и преподава имплантология и естетична дентална медицина в два университета. Той е поставил няколко хиляди импланти през последните 38 години. От есента на 2016 г., д-р Акерман работи с новия, подобрен имплантологичен мотор - Implantmed на W&H.

Надеждно имплантиране с хирургичен апарат Implantmed

Д-р Фред Бергман - Президент на немското общество по орална имплантология (DGOI) обяснява защо имплантирането с новия хирургичен апарат Implantmed на W&H е по-лесно и по-надеждно, както и че модулът на Osstell предлага единствената възможна опция за измерване на остеоинтеграцията в по-късен етап и защо безжичното свързване на няколко хирургични апарата е истинско предимство.

Правилно измерване на стабилността на импланта

Правилното измерване на стабилността на импланта и остеоинтеграцията винаги са били основен критерий за успеха на лечението. Категоричното търсене на пациентите на рационално лечение, заедно с нарастващия брой пациенти с рискови фактори, води до продължителни и амбициозни протоколи, при които конвенционалните процеси се разтягат до широки граници.

Tigon+: Щадящо и ефективно профилактично лечение

Мария Семлер лекува до осем пациенти за профилактика дневно и силно оценява функциите и свойствата на пиезо скалера на W&H. Tigon+ разполага с висока степен на функционалност и удобство за потребителя. В допълнение, разширената гама от накрайници на W&H Ви позволява да работите по начин, който запазва останалата зъбна субстанция. В скорошно интервю тя ни запозна с опита си с апарата на W&H.

Ефективно и атравматично пародонтално лечение

Разширената гама от накрайници за пародонтална употреба на W&H вече предлага на потребителите оптимизиран комплект от инструменти за съвременно пародонтално лечение. В допълнение към подобрения достъп от тесни до много дълбоки пародонтални джобове, гамата от накрайници предлага подкрепа за бързото и в същото време атравматично почистване на още по-извити корени.